rakan-rakan blog ini

PRODUK UNTUK PENGANTIN LELAKI

.

.
Info : Blog ini baru sahaja diaktifkan secara rasmi 15hb Ogos 2010 yang lalu. Penulis merupakan seorang bekas wartawan yang pernah bertugas dibeberapa akhbar tanahair. Lebih 20 tahun bertugas sebagai wartawan sebelum ini. Jadi, menyedari betapa pentingnya kebenaran itu ditegakkan, Penulis membuat keputusan menulis secara aktif di blog ini. Semoga Allah memberkati niat baik saya ini

Halaman

20 Mac, 2010

Sapo Orang Nogori Sembilan... Sodarlah Korang.. (Eden Tory cakap Bahaso Nogori Sembilan)

1. Apa skandal Isa dengan Bibi Sharliza?

Inilah wanita yang cuba di ‘beli’ oleh Isa Samad dari suaminya supaya dia (Isa) dapat membawa wanita ini dan empat orang anaknya ke istana yang dibina oleh Dr. Gan di Nilai. Dan sekarang, Dr. Gan merupakan salah seorang daripada tiga tauke yang membiayaai perbelnjaan kempen Isa Samad.
Isa bukan saja seorang yang telah di dapati bersalah terhadap rasuah, malah beliau cuba pula menjahanmkan rumah tangga Setiausaha Puteri Umno ini. Najib bercakap tentang Umno sebagai sebah Parti islam - apakah ini yang dikatakan Parti Islam? Rasuah digalakkan, dan sekarang, Najib memilih Isa Samad sebagai Calon Umno Bagan Pinang, yang dikenali sebagai perosak rumahtangga orang lain!!
Cukup lah…

2. Rumah Isa di Nilai siapa bikin? Dr Gan

Semua hutan balak dan hutan dara diNegeri, sesiapa mahu, tak perlu pergi keJabatan Hutan. Pergi jumpa Chuah Era Baru Sdn, Bhd , tauke balak dari Gemas.

Chuah dan Dr Gan bersama Isa Samad manyamun harta2 iaitu tanah dan hutan simpanan diNegeri Sembilan. Orang macam inikah yang hendak dipilih sebagai pemimpin? Perompak macam Isa ni yang merompak N.Sembilan bersama Chuah dan Dr Gan disokong dan di sanjong dan dipuja.

3. Isa lebih pentingkan kroni dari rakyat

Tan Sri Rashdan Baba adalah pengerusi Telekom dan anak jati Chembong, Rembau. Dia mahu Universiti Telekom dibina di kawasan perindustrian Chembong. Isa tak bagi dan berkeras mahu kan universiti itu dibina diNilai dimana banyak kepentingan hartanah dia bersama Dr Gan. Akhirnya, Universiti Telekom dipindahkan ke Bukit Bruang Melaka. Semua Negeri ada Universiti, NS habuk pun tak ada sebab Isa Samad.

4. Isa lebih pentingkan kroni dari membantu rakyat Negeri Sembilan.

Honda hendak bina manufacturing plantnya diChembong sebab dekat dengan Highway S’ban-KL. Isa mahu kilang tersebut dibina diNilai juga. Akhirnya, Honda cabut dan binakilang tersebut diAlor Gajah, Melaka.

Inilah antara dosa Isa Samad, kaki rasuah yang lebih mementingkan duit rasuahnya dengan Dr Gan dari kepentingan rakyat NS.

5. Mengapa Isa Samad diPilih sebagai Calon Bagan Pinang?

Mantan PM Tun Mahathir begitu lantang menolak Isa Samad menjadi calon Bagan Pinang. Beliau berulang kali menegaskan Isa tidak layak menjadi calon kerana pernah terlibat dengan politik wang. Beliau tidak mahu apa yang terjadi di Permatang Pasir berlaku pula di Bagan Pinang.

Tetapi Najib akhirnya memilih juga Isa Samad sebagai calon Bagan Pinang. Beliau tidak menghiraukan saranan Tun Mahathir.

Mengapa Najib terpaksa memilih Isa Samad? Sebenarnya Isa Samadlah yang menjadi penyelamat ketika Najib ditangkap khalwat bersama Ziana Zain di Port Dickson. Itulah jasa terbesar Isa Samad kepada Najib.

Sebab itu walaupun Najib tahu Isa Samad bukanlah calon terbaik namun beliau tidak ada pilihan. Beliau takut Isa Samad akan mendedahkan skandal tersebut.

Isa Samad lah yang mengarah agar Mahkamah Syariah Seremban ‘off record’ skandal tersebut. (http://sharpshooterblogger.blogspot.com/2009/10/mengapa-najib-terpaksa-pilih-isa-samad.html)

(DIPETIK DARI : bagindareformasi.blogspot)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PERKASA PEKIDA KENA HALAU?

KUASA RAKYAT

LAKI BINI KENA SEPINA

kebangkitan rakyat

kebangkitan rakyat

SEJARAH TERCIPTA: ANWAR BEBAS..!!!