rakan-rakan blog ini

PRODUK UNTUK PENGANTIN LELAKI

.

.
Info : Blog ini baru sahaja diaktifkan secara rasmi 15hb Ogos 2010 yang lalu. Penulis merupakan seorang bekas wartawan yang pernah bertugas dibeberapa akhbar tanahair. Lebih 20 tahun bertugas sebagai wartawan sebelum ini. Jadi, menyedari betapa pentingnya kebenaran itu ditegakkan, Penulis membuat keputusan menulis secara aktif di blog ini. Semoga Allah memberkati niat baik saya ini

Halaman

05 Mac, 2012

NGO JATI DIDAKWA ADA MASALAH MENTAL

Haha...berita paling best penulis baca pagi ini mengenai 2 berita berkaitan Hasan Ali yang cukup mantap dan mungkin menyakitkan Hasan Ali. Paling best kenyataan dari Exco Kelantan, Fattah Mahmood yang menjawab soalan berkaitan NGO Jati  yang didakwa mempunyai masalah mental. Hahaha...terkejut beruk Hasan ali bila baca berita ini. satu lagi kenyataan dari Mahfuz Omar pun best jugak. Nah!! ambik kau Hasan Ali...
Kelantan tidak iktiraf NGO ‘parasit’
WARTAWAN SINAR HARIAN
5 Mac 2012


KOTA BAHARU - Kerajaan Kelantan tidak akan iktiraf Pertubuhan Badan Bukan Kerajaan (NGO) yang disifatkan tidak mempunyai hala tuju dan berkepentingan peribadi semata-mata seperti Jalur Tiga (Jati).
Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Insan, Belia, Sukan dan NGO Bukit Panau, Datuk Abdul Fattah Mahmood berkata, kerjasama hanya akan diberikan kepada NGO yang mempunyai hala tuju yang jelas serta membawa kebaikan kepada masyarakat.

“NGO seperti Jati merupakan ‘parasit’ dan sebenarnya tidak mempunyai tempat dalam masyarakat,” katanya ketika menjawab soalan tambahan daripada Adun Limbongan, Zainuddin Awang Hamat dalam Sidang Dun Kelantan di sini, semalam.

Zainuddin meminta penjelasan mengenai Jati yang dianggap sebagai ‘mempunyai masalah mental’.

Abdul Fattah yang juga Adun Bukit Panau berkata, tumpuan diberikan kepada NGO yang berusaha mewujudkan keluarga bahagia.

Sementara itu, Pengerusi Pembangunan Islam, Pendidikan dan Dakwah, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah ketika menjelaskan, Kerajaan Negeri tidak mempunyai data lengkap mengenai tahap pencapaian pelajar-pelajar Yayasan Islam Kelantan di Universiti tempatan dan luar negara.

”Kita tidak ada rekod resmi tapi melalui berita yang diterima, ramai lepasan YIK mencapai kejayaan cemerlang dalam pelbagai bidang,” katanya menjawab soalan Saipul Bahrin Mohamad.

Pas yakin tidak tergugat dengan serangan Hasan Ali
NURUL NADIA MOHD KAMARUZAMAN
5 Mac 2012


SHAH ALAM - Datuk Mahfuz Omar menempelak kenyataan bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr Hasan Mohamed Ali, yang mendakwa pemecatannya akan menjadi sebahagian daripada faktor kekalahan parti Islam itu pada pilihan raya umum akan datang.

Naib Presiden itu berkata, jentera Pas tidak pernah tergugat dengan ketiadaan Hasan, malah pemecatan itu telah merungkaikan permasalahan yang selama ini berlegar-legar dalam parti itu.

“Siapa dia (Hasan) nak bagi tahu yang Pas akan tumbang? Pas tidak pernah tergugat. Malahan kami bersyukur diambil tindakan memecat dia dulu, ringan sikit beban masalah.

“Biarlah dia rasa dia hebat sekarang sampai boleh mengeluarkan kenyataan sedemikian, tapi Pas tidak akan tumbang disebabkan dia,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian Online.

Hasan juga merupakan bekas Exco Kerajaan Negeri Selangor.

Ketika ditanya pemberita, adakah Pas tergugat dengan kenyataan Hasan yang secara tidak langsung mendakwa dirinya mempunyai sokongan akar umbi yang kukuh apabila program jelajahnya mendapat sambutan baik dengan ribuan yang hadir, Mahfuz berkata, itu adalah retorik politik semata-mata dan Pas tidak pernah menganggap itu satu ancaman.

“Dia sedang diperkudakan Umno, Hasan sekarang sedang pikul tanggungjawab sebagai mata dan kapak Umnolah.

“Program dia tak bawak permasalahan buat Pas, biarlah dia nak buat apa pun... Pas tetap akan teguh dengan perjuangan kami,” katanya.

Kelmarin, Hasan mengeluarkan kenyataan faktor pemecatannya masih relevan dan akan menyebabkan "kekalahan teruk" Pas pada Pilihan Raya Umum ke-13.

1 ulasan:

PERKASA PEKIDA KENA HALAU?

KUASA RAKYAT

LAKI BINI KENA SEPINA

kebangkitan rakyat

kebangkitan rakyat

SEJARAH TERCIPTA: ANWAR BEBAS..!!!