rakan-rakan blog ini

PRODUK UNTUK PENGANTIN LELAKI

.

.
Info : Blog ini baru sahaja diaktifkan secara rasmi 15hb Ogos 2010 yang lalu. Penulis merupakan seorang bekas wartawan yang pernah bertugas dibeberapa akhbar tanahair. Lebih 20 tahun bertugas sebagai wartawan sebelum ini. Jadi, menyedari betapa pentingnya kebenaran itu ditegakkan, Penulis membuat keputusan menulis secara aktif di blog ini. Semoga Allah memberkati niat baik saya ini

Halaman

14 Ogos, 2015

KES KHALID IBRAHIM: PENYOKONG PUTAR BELIT CERITA?

Aduhai..pening tengok gelagat penyokong Tan sri Khalid Ibrahim menerusi talian online. Rasanya kes  ini diselesaikan di luar mahkamah. Selalunya  kalau selesai di luar mahkamah, maka tiadalah keputusan terciptakan.
Tapi pengikut Khalid seolah-olah tidak berpuashati dan meviralkan bahawa Khalid  menang kes hari ini  sedangkan dalam persetujuan bersama, Dato saifudin Nasution mesti minta maaf pada  Khalid  dan dalam masa yang sama,  Khalid juga  kena  mohon maaf juga. Jadi, apa keputusannya? Kesian  melihat gelagat pengikut Khalid.

Berikut kenyataan rasmi Setiausaha Keadilan :

PENYELESAIAN KES SAMAN TAN SRI KHALID IBRAHIM vs DATO' SAIFUDDIN NASUTION ISMAIL dan PARTI KEADILAN RAKYAT
Kedua-dua pihak plaintif (Tan Sri Khalid Ibrahim) dan defendan-defendan (Dato' Saifuddin Nasution Ismail dan Parti Keadilan Rakyat) telah bersetuju untuk menyelesaikan kes saman plaintif di luar mahkamah.
Dato' Seri Anwar Ibrahim yang turut hadir sebagai saksi defendan telah berbincang dengan kedua-dua pihak plaintif dan defendan pagi ini. Sebagai menghormati beliau dan mengambil kira kepentingan masyarakat berlatar belakangkan kemelut politik akibat skandal melibatkan Dato' Seri Najib Razak, kedua-dua pihak bersetuju perkara-perkara berikut:
1) Tan Sri Khalid Ibrahim menarik balik saman
2) Dato' Saifuddin Nasution Ismail dan KEADILAN memohon maaf kepada Tan Sri Khalid Ibrahim
3) Tan Sri Khalid Ibrahim memohon maaf kepada Dato' Saifuddin Nasution Ismail dan KEADILAN
Persetujuan ini dimeterai dan difailkan di mahkamah seperti di dalam dokumen mahkamah yang disertakan bersama.
Bagi pihak KEADILAN, saya mengucapkan selamat maju jaya kepada Tan Sri Khalid Ibrahim.
RAFIZI RAMLI
Setiausaha Agung

2 ulasan:

  1. Dah abis satu fitnah buatbfitnah baru pulak...cer tayang surat tski kt sini klu ada telur....ini prinsip pejusng rakyat?

    BalasPadam
  2. Sebenarnya TSKI x perlu mintak maaf sbb beliau difitnah.. tapi oleh kerana beliau berjiwa BESAR beliau amat berBESAR hati utk mengalah agar pihak pemfitnah tidak malu BESAR..

    BalasPadam

PERKASA PEKIDA KENA HALAU?

KUASA RAKYAT

LAKI BINI KENA SEPINA

kebangkitan rakyat

kebangkitan rakyat

SEJARAH TERCIPTA: ANWAR BEBAS..!!!