rakan-rakan blog ini

PRODUK UNTUK PENGANTIN LELAKI

.

.
Info : Blog ini baru sahaja diaktifkan secara rasmi 15hb Ogos 2010 yang lalu. Penulis merupakan seorang bekas wartawan yang pernah bertugas dibeberapa akhbar tanahair. Lebih 20 tahun bertugas sebagai wartawan sebelum ini. Jadi, menyedari betapa pentingnya kebenaran itu ditegakkan, Penulis membuat keputusan menulis secara aktif di blog ini. Semoga Allah memberkati niat baik saya ini

Halaman

04 Julai, 2012

REMAJA DILIWAT LEBIH 40 KALI


Remaja dakwa diliwat lebih 40 kali

Remaja yang mendakwa diliwat (tengah) bersama Muhammad Khairul Hafiz (kiri) berkata sesuatu mengenai dakwaan kes dera di Rumah Budak Laki-laki Tun Abdul Aziz, Durian Daun pada sidang akhbar di Bandar Hilir, Melaka, semalam.

MELAKA 3 Julai - Seorang bekas penghuni Rumah Budak Laki-Laki Tun Abdul Aziz, Durian Daun di sini mendakwa pernah diliwat sekurang-kurangnya 40 kali setahun sejak berusia 12 tahun sepanjang tiga tahun ditempatkan di institusi perlindungan itu mulai tahun 2005.

Remaja yang kini berusia 19 tahun mendakwa, sepanjang tempoh itu dia menjadi mangsa deraan fizikal dan seks oral yang dilakukan oleh beberapa kakitangan dan penghuni institusi tersebut.

Menurutnya, semua perbuatan itu bagaimanapun terpaksa dirahsiakan kerana setiap gerak-geri penghuni sentiasa diperhatikan bagi mengelak mereka melaporkan kejadian itu kepada pihak berkuasa.

Penghuni sebuah rumah perlindungan di Melaka diliwat

4 Julai 2012


MELAKA - Pertubuhan Kebajikan dan Sosial Malaysia (Perbak) mendakwa berlaku penderaan seksual dan liwat ke atas penghuni sebuah rumah perlindungan di negeri ini.

Presidennya, Muhammad Khairul Hafiz mendakwa kejadian liwat dan penderaan seksual itu bukan sahaja dilakukan penghuni rumah itu malah oleh staf rumah perlindungan itu termasuk pengawal keselamatan dan atendan.

"Dipercayai berlaku lebih 100 kes sejak 2004 sehingga Jun tahun ini. Saya juga difahamkan, tahun ini saja, tujuh laporan polis berhubung kes liwat di
rumah perlindungan berkenaan dibuat," katanya pada sidang akhbar di sini, semalam.

Sambil menyatakan Perbak mempunyai kenyataan pengakuan seorang kakitangan di rumah perlindungan itu yang mengesahkan kejadian liwat dan penderaan seksual itu, Muhammad Khairul berkata, pihaknya telah membuat dua laporan polis di Putrajaya berhubung perkara itu baru-baru ini.

Sementara itu, seorang pemuda yang mendakwa pernah menjadi mangsa liwat dan penderaan seksual di rumah perlindungan itu turut hadir pada sidang akhbar itu.

Pemuda itu yang kini berumur 19 tahun mendakwa perbuatan terbabit dilakukan secara paksa terhadapnya oleh penghuni dan kakitangan di rumah perlindungan itu ketika dia ditempatkan di situ pada 2006.

"Kira-kira dua bulan selepas saya dimasukkan ke rumah perlindungan tersebut, seorang pegawai melakukan liwat ke atas saya dan sejak itu beberapa penghuni serta pegawai mengulangi perbuatan itu.

"Saya diperlakukan sebegitu dalam tempoh setahun. Masa itu saya masih budak, menyebabkan saya tidak tahu perbuatan terbabit salah di sisi agama selain terpaksa berdiam diri kerana takut dikenakan tindakan," dakwanya.

Katanya, sebelum dihantar ke rumah perlindungan di negeri ini, dia ditempatkan di sebuah rumah perlindungan di Kuantan, Pahang sejak dilahirkan
pada 1993.

Sementara itu, Ketua Polis Melaka Datuk Chua Ghee Lye ketika dihubungi Bernama berkata, polis tidak menerima apa-apa laporan berkaitan penderaan seksual di rumah perlindungan tersebut. Bernama3 ulasan:

  1. Mohon buat pautan blog:

    http://rizuwankini.blogspot.com

    Terima kasih.

    BalasPadam
  2. BUKTI BAHAWA KES LIWAT YANG KITA CIPTA UNTUK MENGENAKAN ORANG TERTENTU TELAH JADI BADI. HINGGAKAN PUSAT PERLINDUNGAN PUN TAK SELAMAT LAGI. INILAH KESAN JANGKA PANJANG KES FITNAH DIMAINKAN MEDIA. ROSAK MASYARAKAT MALAYSIA KERANA FITNAH. IA DAH JADI WABAK PENYAKIT, MENULAR DAN TERUS MENULAR, SELEPAS INI MANA LAGI?

    BalasPadam

PERKASA PEKIDA KENA HALAU?

KUASA RAKYAT

LAKI BINI KENA SEPINA

kebangkitan rakyat

kebangkitan rakyat

SEJARAH TERCIPTA: ANWAR BEBAS..!!!